Profesionalne usluge dizajna logotipa - logo dizajn

Sve što niste znali o logotipima, a niste imali koga da pitate

Sve što niste znali o logotipima, a niste imali koga da pitate

11 November 2015,   By ,   0 Comments
Logo dizajn usluge izrade logotipa - logo dizajn

1. Deo – NOKIA logo

Nokia logotipi - izrada logotipa

Svetska kompanija Nokia Corporation (Sada u vlasništvu Microsofta) počela je da posluje 1965.te godine u svetu telekomunikacija, i svojevremeno je bila globalni lider telekomunikacione opreme.

Nokia je svoj naziv dobila po Finskom gradu Nokia, gde je kompanija osnovana 1868. godine. Grad svoj naziv duguje reci Nokianvirta, koja protiče kroz grad. Sama reka je dobila naziv prema starom finskom značenju reči Samur, jedna vrsta kune, životinje koja je poznata po svom visokokvalitetnom krznu. Tako i sama reč Nokia, na finskom znači tamna životinja koju mi najčešće zovemo zlatna kuna ili lasica.
Međutim, prva Nokia se u početku bavila proizvodnjom papira, te je u svom logotipu imala ribu iz reke Nokianvirta kao svoj simbol (mada nije poznato kakve veze ima riba sa papirom) što možemo i videti na prvobitnom logotipu ove kompanije koji izgleda daleko od onoga na koji smo navikli. Nekih 60-70 godina posle toga Nokia je proširila svoj biznis i počela da se bavi telekomunikacionim kablovima, opremom za televiziju, izradom telefonskih kablova i sl. Kompanija 1965. udružuje svoje poslovanje sa još dve firme i postaje Nokia Corporation.
Tada dobija svoj drugi logo.
Negde od 1992., formira slogan koji će kasnije postati sinonim za mobilnu telefoniju u svetu – “Connecting people”.
Oko 2006.-te godine blago redizajnira svoj logotip u onaj kakav je bio sve do 2014-te, kada je kompanija prodata Microsoftu.

Bookmark and Share Izrada logotipa za firme, sajtove, grupe, agencije i pojedince - logo dizajn

Zapratite nas na Facebook-u!
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?

Porucite izradu logotipa odmah - Logo dizajn